Boka tid Webbshop

0793-505909

Akne

Akne är en komplex sjukdom som kan uppkomma av flera olika anledningar.Många gånger kan man tro att man har akne även fast det inte är det man har. Finnar och orenheter är något som alla kan få ibland.
Det är bra att gå till en auktoriserad hudterapeut för att få reda på hur just din hud är innan du börjar behandla huden. I extrema fall kan det behövas medicinering från läkare. Men i allmänhet så kan huden bli frisk genom att använda bra och rätt produkter för din hud som din hudterapeut kan hjälpa dig med att välja. Att gå på regelbundna ansiktsbehandlingar hjälper även huden att hålla sig ren och återfuktad.
  • Regelbundna klassiska ansiktsbehandlingar med portömning är rekommenderat

  • Använda produkter med probiotika för att stärka upp hudens barriär och att slå ut de dåliga bakterierna som kan orsaka finnar och orenheter.

  • Använd milda rengöringsprodukter och undvik produkter som kraftigt peelar huden. En tjock hud är en vanlig orsak vid uppkomsten av finnar men en kraftig peeling är inte en långsiktig lösning. Detta då hudens reaktion vid denna typen av behandling enbart leder till en snabbare delning av basalcellerna.

  • Upprätthåll hudens syramantel – se till att alla de hudvårdsprodukter som du använder är pH-balanserade mellan 4,5 och 5.

  • Undvik uttorkande rengöringar och ansiktsvatten som innehåller alkohol – Bägge dessa produkttyper kan ha en negativ påverkan för din huds naturliga mikroflora.

Targeting Ansiktsbehandling

Circadia Oxygen


Circadia Oxygen är en fantastisk behandling för akne och finnar.
Rent syre på huden som kväver aknebakterier, eftersom bakterierna är anaeroba och inte tål syre.
Efter en Oxygen Rx-behandling kommer du att märka att akne/fläckar förbättras under loppet av några dagar när infektionen försvinner. Du kommer att se en omedelbar minskning av rodnad och inflammation.


Targeting Produkter

Clay mask Esse hudvårdHyaluronic Serum esse hudvård fuktSpot Corrector Esse finnar lokalt