Varför är ansiktsrengöringen ett viktigt steg i din hudvårdsrutin?

Varför är ansiktsrengöringen ett viktigt steg i din hudvårdsrutin?

Varför är Ansiktsrengöring Viktigt?

Ansiktsrengöring är avgörande för att upprätthålla en frisk Hud. Under dagen samlas smuts, olja, svett, makeup, gamla produktrester och föroreningar på hudens yta. Även fast det kanske inte alltid syns med blotta ögat så finns det där på huden. Det är även viktigt att rengöra huden för att göra den mer mottaglig för övriga produkter som används i din hudvårdsrutin.

Varför ska du Undvika att Använda Handtvål i Ansiktet?

Att använda handtvål i ansiktet kan vara skadligt, eftersom det kan torka ut huden och rubba dess naturliga pH-balans. Huden har ett pH-värde på 4,5-5,5 och en tvål kan ha ett pH-värde på 10 och högre. Det säger mycket och använder man då tvål i ansiktet så förstörs hudens "syramantel" som är hudens naturliga skydd och gör då huden mer mottaglig för dåliga bakterier och annat. Istället för att använda tvål rekommenderas det att investera i en mild ansiktsrengöring som är speciellt formulerad för att rengöra ansiktet utan att orsaka irritation eller uttorkning. Det är också viktigt att hitta en rengöring som är anpassad efter din hudtyp och hudtillstånd.

Vilken Rengöring ska jag Välja?

Krämrengöring: Krämrengöring passar alla men främst torr och känslig Hud. Den här typen av rengöring är mjuk och fuktgivande, vilket hjälper till att rengöra huden utan att torka ut den.

Gelrengöring: Gelrengöring är lätt och uppfriskande, vilket gör den perfekt för fet eller kombinerad hud. Den avlägsnar effektivt överflödig olja och orenheter. Gelrengöring ger en ren och fräsch känsla och det är många som tycker om den, dock kan det vara lite uttorkande på en torr och känslig hud.

Mousserengöring: Mousserengöring har en lätt och luftig konsistens som gör den enkel att applicera och skölja av. Denna typ av rengöring passar de flesta hudtyper som vill ha en behaglig rengöring som inte känns kladdig.

Lerarengöring: Lerarengöring är djuprengörande och avlägsnar effektivt orenheter och toxiner från huden. Leran absorberar överflödig olja och hjälper till att minska glans, vilket gör den perfekt för fet eller oren hud.

Att Välja Rätt Rengöring För Din Hudtyp:

För att välja rätt rengöring för din hudtyp och hudtillstånd så är det bästa att konsultera med din hudterapeut som känner din hud och dig bäst. Känns huden stram efter du rengjort din hud så är det antagligen inte rätt rengöring för din hudtyp.

Att ha en bra rengöring är verkligen viktigt för din hud. Första steget i din hudvårdsrutin är superviktigt för att hålla din hud fräsch och fin. När du tvättar ansiktet, tänk på att inte använda för varmt vatten eftersom det kan göra huden torr. Och inte heller för kallt vatten, för då löser det inte upp smutsen ordentligt. Så hitta den perfekta temperaturen. När du är klar med rengöringen, se till att inte använda en smutsig handduk.

Det är viktigt att ta hand om din hud, så den kan se sitt bästa ut!

Tillbaka till blogg